12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Οι Κριτικές Επιτροπές του 11ου Φεστιβάλ

Κριτική επιτροπή ταινιών μυθοπλασίας

Πρόεδρος:

Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης. Ελλάδα

Παντελής Βούλγαρης

Καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος της Ελλάδας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 1940, έχει όμως νησιώτικη καταγωγή. Το 1960 μπήκε στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου. Από το 1961 ως το 1965 εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε 35 ταινίες της Φίνος Φιλμ. Το 1965 σκηνοθέτησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του  «Κλέφτης» και το 1966 την επόμενη «Τζίμης ο Τίγρης». Το 1972 παρουσίασε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Το προξενιό της Άννας» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ. Το 1973 γύρισε τον «Μεγάλο Ερωτικό», μετά από πρόταση του μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκη, μία ποιητική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομώνυμου δίσκου. Το 1974 εξορίστηκε για 8 μήνες  κατά τη διάρκεια της χούντας. Η δουλειά του περιλαμβάνει μία ποικίλη γκάμα από ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Τελευταία του ταινία είναι η «Μικρά Αγγλία» που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

 

Μέλη:


Dr Jan Broberg Carter, συνθέτρια. Η.Π.Α.

Dr Jan Broberg CarterΕδώ και 20 χρόνια συνθέτει. Έγραψε, ενορχήστρωσε και έκανε την παραγωγή δέκα πρωτότυπων μουσικών για ταινίες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιλέχτηκε από την ASCAP (Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών Συγγραφέων και Εκδοτών) το 1977 και κέρδισε 18 ASCAP βραβεία σύνθεσης και έλαβε κι άλλα για πρωτότυπες κινηματογραφικές μουσικές. Εκπαιδεύτηκε στο Harvard, Dartmouth και στο πανεπιστήμιο του Oxford και κάνει εκτέλεση παραγωγής, παραγωγή, και επιτηρήτρια μουσικής. Η πρόσφατη της κινηματογραφική μουσική της το "Nocturnal Agony", έκανε πρεμιέρα στο Αμερικανικό κινηματογραφικό ινστιτούτο τον Μάρτιο. Διεύθυνε και έπαιξε πολλές συμφωνίες. Είναι μέλος του  Sundance Patron Circle εδώ και 14 χρόνια.


Levon Minasian, σκηνοθέτης. Αρμενία

Levon MinasianO Levon Minasian είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Γεννήθηκε στο Leninakan (που μετονομάστηκε σε Gyumri) της Αρμενίας. Ολοκλήρωσε τις θεατρικές σπουδές του στο Institute of Fine Arts and Theatre του Yerevan της Αρμενίας. Σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Το 1996 πήρε μάστερ με διάκριση και τα συγχαρητήρια της κριτικής επιτροπής. Είναι βραβευμένος σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει  ταινίες μικρού μήκους , των οποίων την παραγωγή έχουν αναλάβει κυρίως γαλλικές εταιρείες παραγωγής.  Η τελευταία ταινία μικρού μήκους του THE PIANO συμμετείχε σε πάνω από 80 φεστιβάλ διεθνώς και πήρε 30 βραβεία και διακρίσεις.


Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ελλάδα

Αλεξάνδρα ΓεωργοπούλουΓεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος MA in Performance Studies (Pathway Directing) του Πανεπιστημίου του Leeds. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραγωγές και έχει παρουσιάσει σε δική της σκηνοθεσία στο θέατρο ΡΟΕΣ  την παράσταση Meet Market της Χριστίνας Θανάσουλα το 2009. Τέλος, είχε την σκηνοθετική επιμέλεια στο έργο Ξενάκης σε α` πρόσωπο  που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2011. Από τo 2009 εργάζεται ως Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.


Aniez Atlas, ηθοποιός. Ισπανία

Aniez Atlas Ο Aniez Atlas είναι ηθοποιός και καλλιτέχνης που ζει στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Έχει ερμηνεύσει ποικιλία ρόλων σε πολυάριθμες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, σίριαλ στο ίντερνετ και τηλεοπτικές σειρές. Έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές δουλειές σε Ισπανία, ΗΠΑ, Πολωνία και Ολλανδία. Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για τους ρόλους του σε μία επερχόμενη ισπανική ταινία και για την δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης διαδικτυακής σειράς «Space Men». Εκτός από τον κινηματογράφο και την τέχνη, έχει πάθος με τη φωτογραφία, τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες  και κουλτούρες, την λογοτεχνία και τη φύση.

 

 

Κριτική Επιτροπή Animation:

 

Πρόεδρος:

Steve Woods, animator διαφημίσεων, σκηνοθέτης και σχεδιαστής εφαρμογών αλληλεπίδρασης, σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων και επικεφαλής παραγωγής. Αγγλία

Για πολλά χρόνια ο Steve εργάστηκε σε πολλούς τομείς όπως διαφημιστικά με animation , pop βιντεοκλίπ, και τηλεοπτικές σειρές. Συνεργάστηκε με μεγάλες  Βρετανικές και Διεθνείς εταιρείες όπως : La Porte In Industries, Lego, Glaxo, British Airways, BT the BBC και άλλες.  Δούλεψε με πρακτορεία διαφημίσεων, εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών media και κυβερνητικά τμήματα της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και στο εξωτερικό σε διαφημιστικά, σε προγράμματα δημόσιας εκπαίδευσης  χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά 2D και 3D animation και σχέδια με τη βοήθεια υπολογιστών για προϊόντα πολυμέσων.

 

Μέλη:


Στέφανος Ποταμίδης, γραφίστας. Ελλάδα

Γεννήθηκε ση Θεσσαλονίκη το 1967. Ολοκήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα γραφιστικής της Σχολής Δημητρέλη το 1989. Στη συνέχεια εργάστηκε στον τομέα της εικονογράφησης υπό την καθοδήγηση της Μαρίας-Τερέζας Μαρέλ. Το 1992 ίδρυσε με έναν ακόμη γραφίστα το δικό τους δημιουργικό γραφείο το οποίο και διατήρησαν ως και το 1999, έτος αποχώρησης και παράλληλης ένταξής του στο δημιουργικό δυναμικό της Colibri Branding & Design, όπου σχεδιάζει έως σήμερα. Έργα του έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, ασχολείται με τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, παρακολουθεί τα κινούμενα σχέδια όπως κάθε παιδί, αλλά τα τελευταία χρόνια λιγάκι περισσότερο. 

 

Άντια Αγγελίδου, γραφίστρια. Ελλάδα

Antia Angelidou

Η Άντια Αγγελίδου σχεδιάζει. Αποφοίτησε από το τμήμα Γραφιστικής της Applied Art Studies στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με τις σπουδές της, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Ιστορία της Τέχνης, την τυπογραφία και τη φωτογραφία. Οι ιδέες της τροφοδοτούνται από απροσδόκητα μηνύματα που κρύβουν οι μορφές και οι λέξεις. Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην Colibri Branding and Design, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την επίβλεψη των περισσοτέρων αντικειμένων που μπορεί να εμφανιστούν στη δημιουργική ζωή ενός γραφίστα για λογαριασμό ιδιωτών, οργανισμών και φορέων. Σήμερα εργάζεται ανεξάρτητα, δημιουργώντας προσωπικά projects, παράλληλα με αυτά των πελατών της. Την ξεκουράζει η θάλασσα το καλοκαίρι, τα βουνά το χειμώνα και η αγκαλιά των αγαπημένων της.

 
Κριτική Επιτροπή Πειραματικών Ταινιών:
 

Πρόεδρος:

Ιωάννης Κολαξίζηςεικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής. Ελλάδα

Ο Γιάννης Κολαξίζης είναι εικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής. Έχει σπουδάσει γραφιστική, παιδαγωγικά, ζωγραφική, γραφικές τέχνες-πολυμέσα, τεχνολογία ήχου και εικόνας. Συμμετείχε με διακρίσεις σε εκθέσεις και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει στο τμήμα Κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών Α.Π.Θ. ενώ στο παρελθόν δίδαξε στο τμήμα πλαστικών τεχνών Ιωαννίνων και σε πολλές σχολές τέχνης διαφόρων βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Μέλη:

Μαρία Παπαδοπούλου, εικαστικός. Ελλάδα

 
Η Μαρία Παπαδοπούλου σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ελλάδα στην Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ και στην Ισπανία στο Universidad de Barcelona. Εικαστικά ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες - video art. Συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Γιώργος Μελιδόνης, κριτικός κινηματογράφου. Ελλάδα 

 
Ασχολείται με το πειραματικό σινεμά και το animation. Διδάσκει animation, motion graphics και εφαρμογές για ψηφιακά μέσα σε ιδιωτικές σχολές.Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications