12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Οι Κριτικές Επιτροπές του 9ου Φεστιβάλ

Κριτικές Επιτροπές του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Κριτική επιτροπή ταινιών μυθοπλασίας

Πρόεδρος:

Πάνος Κοκκινόπουλος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, Ελλάδα

Σπούδασε Βιοχημεία και μετά κινηματογραφικές σπουδές και σπουδές Ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII. Το 1975 έκανε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους για να αλολουθήσουν πολλά ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ («Έρευνα» και «Νεκρές και ζωντανές πολιτείες», «Μονόγραμμα» ). Η πρώτη του σειρά μυθοπλασίας ήταν το 1982 « Τα Πρώτα Βήματα» κι από τότε δεν σταμάτησε να δημιουργεί. Σκηνοθέτησε κι έγραψε το σενάριο για τη σειρά «Η Μανιάτισσα» ενώ το 1989 έκανε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία «Σημάδια της Νύχτας» για την οποία κέρδισε πολλά βραβεία και με την οποία συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 1992 μέχρι το 2010 σκηνοθετεί τις περίφημες σειρές  «Ανατομία ενός εγκλήματος» και αργότερα «Κόκκινος κύκλος», «10η εντολή», «Μαύρα μεσάνυχτα», «3ος νόμος». Προς το παρόν ετοιμάζεται για τα γυρίσματα της ταινίας «Επιστροφή στις ρίζες». Παράλληλα, από το 2006 διδάσκει κινηματογράφο/τηλεόραση στην Σχολή υποκριτικής Γ. Θεοδωσιαδη. 


Μέλη:

Nadia Kibout, ηθοποιός, τραγουδίστρια, Αλγερία

Γεννήθηκε στην Γαλλία από Αλγερινούς γονείς. Αρχικά κάνει μαθήματα υποκριτικής στην Ιταλία, στο Μιλάνο, και μετά επιστρέφει στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Cours Florent και κατόπιν στο "Theatre du Soleil" σε στενή συνεργασία με την Ariane Mnouchkine. Συμμετέχει σε σειρά σεμιναρίων σε όλη την Ευρώπη με γνωστούς αμερικανούς καθηγητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέλη του Lee Strasberg’s Actor’s Studio. Το 2004 αρχίζει την καριέρα της με την μεγάλου μήκους "Balletto di Guerra" του Mario Rellini ενώ ακολουθεί πλήθος ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών. Συνέχισε με παγκόσμια καριέρα: στο ιταλικό θέατρο με το “The Doubt”, σκηνοθεσίας Sergio Castellito, στη γαλλική τηλεόραση με το ”Les Predateurs”, στον iταλικό και γερμανικό κινηματογράφο, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες με το “The Rite” συμπρωταγωνιστώντας με τον Antony Hopkins. 

 


Jan Broberg Carter, συνθέτης, ΗΠΑ

Συνθέτει για περισσότερο από 20 χρόνια. Έχει γράψει, ενορχηστρώσει και κάνει την παραγωγή δέκα πρωτότυπων μουσικών θεμάτων για ταινίες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εκλέχτηκε μέλος της ASCAP (Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών Συγγραφέων και Εκδοτών) το 1977, κέρδισε 18 ASCAP βραβεία σύνθεσης ενώ έχει λάβει άλλα για το Καλύτερο Πρωτότυπο Κινηματογραφικό Μουσικό Θέμα. Εκπαιδεύτηκε στο Harvard, Dartmouth και στο πανεπιστήμιο του Oxford κι εργάζεται στην εκτέλεση παραγωγής, παραγωγή, και μουσική επιμέλεια. Το πρόσφατο κινηματογραφικό θέμα της, το "Nocturnal Agony", έκανε πρεμιέρα στο Αμερικανικό Κινηματογραφικό Ινστιτούτο το Μάρτιο. Έχει διευθύνει και παίξει σε πολλές συμφωνίες. Είναι μέλος του  Sundance Patron Circle εδώ και 14 χρόνια.

 

 

 

Alexander Troshin, ηθοποιός, Ρωσία

Το 2001 αποφοίτησε από την σχολή υποκριτικής SPbGATI ως ηθοποιός κινηματογράφoυ και θεάτρου. Από το 2002 μέχρι το 2005 δούλεψε ως ηθοποιός και ως εκπαιδευτής ορθοφωνίας στο Θέατρο  Pushkin στο Krasnoyarsk. Το 2008 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Twilight"/Sumerki του Βλάντιμιρ Μος. Παίζει επίσης σε τηλεοπτικές ταινίες από το 2001. Τώρα μένει στην Μόσχα και εργάζεται ως εξειδικευμένος εκπαιδευτής ορθοφωνίας . Επίσης διδάσκει υποκριτική σε φοιτητές, συνεργάζεται με νέους σκηνοθέτες και παίζει σε ταινίες. 

 

 

 

Ksenia Koltsova, διευθύντρια φεστιβάλ, Ρωσία

Σπούδασε Aνατολικές Γλώσσες και Πολιτισμό στο Kazan State University και Management στο Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο. Για περισσότερο από 10 χρόνια εργάστηκε για Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ στη Ρωσία συντονίζοντας διεθνή projects κι εκδηλώσεις με ευρωπαϊκά φεστιβάλ και συνεργάτες. Το 2006 εντάχθηκε στην αρχική ομάδα οργάνωσης του νέου Διεθνούς Φεστιβάλ Οικογενειακών και Παιδικών Ταινιών, «Faithful Heart». Το 2007 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής στο Νεανικό Φεστιβάλ JEFF στην Antwerp και τη Bruges στο Βέλγιο. Από το 2008 εργάζεται σε νεανικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα που οδήγησαν στην έναρξη του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Elabuga. Από το Μάιο του 2012 ασχολείται με τη δημιουργία γεφυρών φιλίας μεταξύ νέων από διαφορετικές χώρες και τη διεύρυνση του πολιτιστικού ορίζοντα του νεανικού κοινού σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. 

 

 

Κριτική Επιτροπή Animation:

 

Πρόεδρος:

Steve Woods, animator, Αγγλία.

Για πολλά χρόνια ο Steve εργάστηκε σε πολλούς τομείς όπως διαφημιστικά με animation , pop βιντεοκλίπ, και τηλεοπτικές σειρές. Συνεργάστηκε με μεγάλες  Βρετανικές και Διεθνείς εταιρείες όπως : La Porte In Industries, Lego, Glaxo, British Airways, BT the BBC και άλλες.  Δούλεψε με πρακτορεία διαφημίσεων, εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών μέσων και κυβερνητικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στο εξωτερικό σε διαφημιστικά και προγράμματα δημόσιας εκπαίδευσης  χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά 2D και 3D animation και σχέδια με τη βοήθεια υπολογιστών για προϊόντα πολυμέσων.  Ο Steve  κέρδισε ένα προσωπικό BAFTA το 2003 για τη δουλειά του στο bing and Bongs “Tinypanets”. τώρα ζει στην Ελλάδα και διδάσκει animation και σχεδίαση στο Comik School of Art στη Θεσσαλονίκη.

 
 

Στέφανος Ποταμίδης, γραφίστας, Ελλάδα

Γεννήθηκε ση Θεσσαλονίκη το 1967. Ολοκήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα γραφιστικής της Σχολής Δημητρέλη το 1989. Στη συνέχεια εργάστηκε στον τομέα της εικονογράφησης υπό την καθοδήγηση της Μαρίας-Τερέζας Μαρέλ. Το 1992 ίδρυσε με έναν ακόμη γραφίστα το δικό τους δημιουργικό γραφείο το οποίο και διατήρησαν ως και το 1999, έτος αποχώρησης και παράλληλης ένταξής του στο δημιουργικό δυναμικό της Colibri Branding & Design, όπου σχεδιάζει έως σήμερα. Έργα του έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, ασχολείται με τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, παρακολουθεί τα κινούμενα σχέδια όπως κάθε παιδί, αλλά τα τελευταία χρόνια λιγάκι περισσότερο. 

 
 

Ilan Manouach καλλιτέχνης, μουσικός και εκδότης, Ελλάδα

Σπούδασε εικαστικές τέχνες και αποφοίτησε από το Saint-Luc Institute στις Βρυξέλλες. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις Βρυξέλλες παράγοντας τα κόμικς του για ένα μικρό εκδοτικό οίκο: La Cinquieme Couche. Η αφηγηματική προσέγγιση του θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια ως μια συνέχεια της εργασίας που έκανε στο τέλος των σπουδών του και που είχε δημοσιευθεί σε μια συλλογική έκδοση, La Mort du Cycliste. Είναι επίσης εκδότης δυο διαφορετικών πρωτοβουλιών με έδρα την Αθήνα. Συνεργάζεται με την Zorobabel studio στις Βρυξέλλες για μια ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής της Black Orange.

 


 

Κριτική Επιτροπή Πειραματικών Ταινιών
 

Προεδρος:

Ιωάννης Κολαξίζης, εικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής, Ελλάδα

 
Ο Γιάννης Κολαξίζης είναι εικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής. Έχει σπουδάσει γραφιστική, παιδαγωγικά, ζωγραφική, γραφικές τέχνες-πολυμέσα, τεχνολογία ήχου και εικόνας. Συμμετείχε με διακρίσεις σε εκθέσεις και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει στο τμήμα Κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών Α.Π.Θ. ενώ στο παρελθόν δίδαξε στο τμήμα πλαστικών τεχνών Ιωαννίνων και σε πολλές σχολές τέχνης διαφόρων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

 


Μέλη
:


Μαρία Παπαδοπούλου,
εικαστικός, Ελλάδα

 
Η Μαρία Παπαδοπούλου σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ελλάδα στην Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ και στην Ισπανία στο Universidad de Barcelona. Εικαστικά ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες - video art. Συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 
Γιώργος Μελιδόνης,
κριτικός κινηματογράφου, Ελλάδα 

 
Ασχολείται με το πειραματικό σινεμά και το animation. Διδάσκει animation, motion graphics και εφαρμογές για ψηφιακά μέσα σε ιδιωτικές σχολές.Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications