12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Digital View South East Europe - Τμήμα Νεανικών και Σπουδαστικών Ταινιών

Η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας επηρεάζει σημαντικά τις εξελίξεις και στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Στον χώρο του κινηματογράφου διανοίγονται νέες προοπτικές. Ο ψηφιακός κινηματογράφος αποτελεί το μέλλον της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας προβάλλει δυναμικά στον χώρο του ψηφιακού σινεμά ενσωματώνοντας τα τελευταία ψηφιακά μέσα και υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις.

Η διοργάνωση του τμήματος νεανικών και σπουδαστικών ταινιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τον διακριτικό τίτλο "Digital View South East Europe" αποτελεί μια στοχευμένη δράση του Φεστιβάλ με το βλέμμα στραμμένο στους αυριανούς κινηματογραφιστές. Στόχος του τμήματος είναι να στηρίξει όλους τους νέους δημιουργούς και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να αξιολογηθούν για αυτή.

Ταυτόχρονα, το "Digital View South East Europe" επιδιώκει να επεκτείνει την εκπαιδευτική δραστηριότητα, εντάσσοντας την μέσα σε μια πολυσχιδή γιορτή του σινεμά. Μέσα από τη διοργάνωση παραλλήλων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών του χώρου δίνεται η δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένες προσωπικότητες του κινηματογράφου που θα τους συμβουλέψουν, θα τους παροτρύνουν, θα τους καθοδηγήσουν.

Επιπρόσθετα, η συμμετοχή σε ένα καταξιωμένο, δυναμικό και ευέλικτο Φεστιβάλ επιτρέπει στους συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν με άλλους δημιουργούς, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να παρακολουθήσουν δημιουργίες καταξιωμένων σκηνοθετών και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν να χτίσουν πάνω σε στέρεα θεμέλια το κινηματογραφικό τους μέλλον.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας εξελίσσεται σε κόμβο ευρύτερων διευρωπαϊκών δικτύων ανταλλαγών και συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό το "Digital View South East Europe" διευρύνεται και αγκαλιάζει εκκολαπτόμενους κινηματογραφιστές από 23 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξει δράσεις προς ενίσχυση της κινηματογραφικής δραστηριότητας και των προσπαθειών των νέων δημιουργών αποδεικνύοντας το ξεχωριστό του ενδιαφέρον για το αύριο του σινεμά.Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications