12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Οι Κριτικές Επιτροπές του 8ου Φεστιβάλ

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας - Οι Κριτικές Επιτροπές

Κριτική Επιτροπή Ταινιών Μυθοπλασίας
Πρόεδρος

Lucile Hadjihalilovic             LUCILE HADJIHALILOVIC-Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος Γαλλία Σπούδασε ιστορία της τέχνης και κινηματογράφο στο IDHEC, στο Παρίσι. Το 1990 δημιουργεί την εταιρεία Les Cinemas de la Zone με τον Gaspar Noé. Έκανε δυο μικρού μήκους, μια μεσαίου «La bouche de Jean-Pierre» (Το στόμα του Jean-Pierre) και το 2004 κάνει την πρώτη της μεγάλου μήκους το “ Innocence” όπου και αποσπά βραβεία από πολλά φεστιβάλ. Καλύτερης πρώτης ταινίας στο San Sebastian, καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ της Στοκχόλμης, του Neuchâtel και άλλα πολλά. Παράλληλα γράφει σενάρια μεγάλου μήκους όπως το “Enter the void” του Gaspar Noé, το “Crystal” του Jean-Michel Roux και άλλα πολλά. Ετοιμάζει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της “Evolution”.

Μέλη Aris.Bafaloukas        ΑΡΗΣ ΜΠΑΦΑΛΟΥΚΑΣ - Σκηνοθέτης, Παραγωγός, Σεναριογράφος Ελλάδα Γεννήθηκε στην Αθήνα. Επί οκτώ συνεχή χρόνια ήταν πρωταθλητής στην κολύμβηση. Το 1995 αποφοιτά από τα ΤΕΦΑΑ και τη Σχολή Σταυράκου. Στη συνέχεια λαμβάνει μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία από το Northern Media School στην Αγγλία, ως υπότροφος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης δίπλα σε σπουδαίους σκηνοθέτες και ξεκινά να σκηνοθετεί ταινίες μυθοπλασίας και ντοκυμαντέρ. Έχει γράψει ένα θεατρικό έργο καθώς και σενάρια για μικρού μήκους ταινίες και σειρές της τηλεόρασης. Η τελευταία του ταινία (Άπνοια) βραβεύθηκε με το βραβείο Fipresci και το βραβείο κοινού στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και το βραβείο κοινού στο SEE FEST στο Λος Άντζελες το 2011.

Joyce.Nashawati           JOYCE NASHAWATI-Σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λίβανος Γεννήθηκε στη Βυρηττό, μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στο Παρίσι. Η Joyce A. Nashawati σπούδασε κινηματογράφο και φιλοσοφία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Μια παθιασμένη σινεφίλ που αγαπά τις ταινίες τεχνοτροπίας και τον ατυπικό κινηματογράφο. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις σε κινηματογραφικά πλατό, καθώς και ως αναγνώστης σεναρίων για εταιρίες διανομής, προτού γράψει, σκηνοθετήσει και κάνει την παραγωγή σε δυο μικρού μήκους ταινίες «the umbrella» και «the bite». Και οι δυο ταινίες ταξίδεψαν σε πολλά φεστιβάλ από το Ντουμπάι μέχρι το Εδιμβούργο και την Ισπανία… Η ταινία «The bite» κέρδισε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Gerardmer στη Γαλλία. Τώρα, γράφει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της «Heatwave», έχοντας πρώτα δημιουργήσει ένα βίντεο αρτ για τα καταστήματα Hermès International.


Juliette.Grandmont                     JULIETTE GRANDMONT-Παραγωγός Γαλλία Ζει στη Γαλλία από το 2000 μέχρι το 2005, εργάζεται σαν παραγωγός στην εταιρεία παραγωγής Artcam international. Εργάζεται σε συμπαραγωγές με την κεντρική Ασία και την ανατολική Ευρώπη με ταινίες όπως “Platform” της  Jia Zhang Ke, “La route » του Darezhan Omirbaev,  “l’Ange de l’épaule droite” του Djameshed Usmonov  και “Le Chignon d’Olga” του Jérôme Bonnell. Έχει παράγει 25 μικρού μήκους ταινίες και σήμερα  διευθύνει την Clandestine productions και κάνει την παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους νέων σκηνοθετών . Τελευταία της ταινία είναι το “Shangai-Belleville” της LEE Show-Chun. Επίσης, διδάσκει την παραγωγή ταινιών σε πανεπιστήμια.

Thomas.Sieben                     THOMAS SIEBEN - σκηνοθέτης Γερμανία Ο Thomas Sieben γεννήθηκε στην Κολωνία το 1976 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Wilhelm και φωτογραφία στο College of Arts στη Βοστώνη.Εργάστηκε ως παραγωγός σε διάφορες εταιρείες στο Μόναχο από το 1999 έως το 2001. Σήμερα εργάζεται ως σκηνοθέτης, συγγραφέας και δημοσιογράφος στο Βερολίνο. Το 2009 η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία (Distanz) επιλέγεται σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το Karlovy Vary, Edinburg, Brooklyn, Montreal και στο τμήμα “Perspektive Deutsches Kino” της Berlinale. Πλέον προετοιμάζει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.Κριτική Επιτροπή Πειραματικών Ταινιών


Πρόεδρος

Ioannis.Kolaxizis              ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΑΞΙΖΗΣ-Εικαστικός Καλλιτέχνης και Κινηματογραφιστής Ελλάδα Ο Γιάννης Κολαξίζης είναι εικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής. Έχει σπουδάσει γραφιστική, παιδαγωγικά, ζωγραφική, γραφικές τέχνες-πολυμέσα, τεχνολογία ήχου και εικόνας. Συμμετείχε με διακρίσεις σε εκθέσεις και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει στο τμήμα Κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών Α.Π.Θ. ενώ στο παρελθόν δίδαξε στο τμήμα πλαστικών τεχνών Ιωαννίνων και σε πολλές σχολές τέχνης διαφόρων βαθμίδων της εκπαίδευσης.


Μέλη Papadopoulou.Maria                ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-Εικαστικός Ελλάδα Η Μαρία Παπαδοπούλου σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ελλάδα στην Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ και στην Ισπανία στο Universidad de Barcelona. Εικαστικά ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες - video art. Συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  

Julian.Parkinson                      JULIAN PARKINSON-Ηχολήπτης,Σκηνοθέτης,Παραγωγός, Μοντέρ και 3d animator Ηνωμένο Βασίλειο Ο Τζούλιαν Πάρκινσον είναι απόφοιτος Καλών Τεχνών του πανεπιστήμιο UCLAN της Αγγλίας.  Έχει 23 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ηχολήπτης, σκηνοθέτης, παραγωγός, μοντέρ και 3d animator.  Επίσης έχει διδάξει 3d animation και σκηνοθεσία σε διάφορα Ελληνικά κολλέγια και ιδιωτικές σχολές.

Giorgos.Melidonis         Γιώργος Μελιδόνης-Κριτικός κινηματογράφου, Καλλιτεχνικός,Παραγωγός,Γραφίστας. Ελλάδα Ασχολείται με το πειραματικό σινεμά και το animation. Διδάσκει animation, motion graphics και εφαρμογές για ψηφιακά μέσα σε ιδιωτικές σχολές.

 
Κριτική Επιτροπή Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων


Πρόεδρος

Kook.Ewo                 KOOK EWO - Σχεδιαστής τίτλων έναρξης & Σκηνοθέτης Γαλλία Ο Kook Ewo ασχολήθηκε αρχικά με τη φωτογραφία. Το 2000 σκηνοθέτησε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία και εκπαιδεύθηκε στη διαδικασία του μοντάζ. Πρώτα ως εκπαιδευτής και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος στο Mac Press, αφιέρωσε αρχικά χρόνια στη βελτίωση των γνώσεων του πάνω στο motion design. Το 2005 δούλεψε στον Καναδά με τον Christophe Gans στην ταινία “Silent Hill”. Δημιούργησε τους τίτλους έναρξης και το επίσημο teaser. Επιστρέφοντας στη Γαλλία σκηνοθέτησε την ταινία “Black Night is Falling” και πολλά διαφημιστικά. Σήμερα προετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Μέλη

Stefan.Potamidis                        Στέφανος Ποταμίδης-Γραφίστας Ελλάδα Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα γραφιστικής της Σχολής Δημητρέλη το 1989. Στη συνέχεια εργάστηκε στον τομέα της εικονογράφησης υπό την καθοδήγηση της Μαρίας-Τερέζας Μαρέλ. Το 1992 ίδρυσε με έναν ακόμη graphic designer το δικό τους δημιουργικό γραφείο το οποίο και διατήρησαν έως και το 1999, έτος αποχώρησης και παράλληλης ένταξης του στο δημιουργικό δυναμικό της Colibri branding & design, όπου σχεδιάζει έως σήμερα. Έργα του έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, απασχολείται με τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, παρακολουθεί τα κινούμενα σχεδια όπως καθε παιδί, αλλά τα τελευταία χρόνια, λίγακι περισσότερο.

George.Soumelidis                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΜΕΛΪΔΗΣ – Μουσικοσυνθέτης, Οπτικοακουστικά εφέ & 3D animation, Σκηνοθέτης Ελλάδα Σπούδασε πληροφορική στο πανεπιστήμιο της Σκωτίας Aberdeen Dundee και έκανε μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα στο πανεπιστήμιο του Sheffield. Από πολύ μικρός αφοσιώθηκε στην σύνθεση μουσικής και μπήκε επαγγελματικά στον χώρο του κινηματογράφου. Έχει συνθέσει soundtracks για πολυάριθμες μικρού μήκους, ντοκυμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα με την βοήθεια της τεχνολογίας καθώς και την έρευνα της ανθρώπινης ψυχολογίας και του κινηματογράφου μελετά το ιδανικό πάντρεμα της εικόνας, του ήχου, της μουσικής και του μηνύματος. Γράφει, σκηνοθετεί και παράγει τις ταινίες του. Εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ως σχεδιαστής διαδραστικών εφαρμογών ήχου και κίνησης σε παραγωγές που παρουσιάζονται στην Θόλο του "Ελληνικού Κόσμου".Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications