12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Το 7ο Φεστιβάλ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας: Το σινεμά στα καλυτέρα του!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μικρού μήκους ταινία και στον ψηφιακό κινηματογράφο. Η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή που το φέρνει στην πρώτη σειρά των εξελίξεων στη νέα ψηφιακή εποχή του κινηματογράφου και συμβάλλει στη διαμόρφωση του διακριτού του χαρακτήρα.

Με μεθοδικότητα, όραμα και διάθεση προσφοράς το Φεστιβάλ πετυχαίνει τους στόχους του και κατορθώνει να παντρέψει τις έννοιες του πολιτισμού και της ανάπτυξης. Ο πολιτισμός μετατρέπεται σε αναπτυξιακό εργαλείο που βελτιώνει το επίπεδο ζωής των πολιτών, ανοίγει νέους ορίζοντες, ψυχαγωγεί και θέτει τα θεμέλια για μόνιμη ανάπτυξη.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί στο κεντρικό του τμήμα ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που ενδεικτικά περιλαμβάνουν σεμινάρια, εκθέσεις εικαστικών, ημερίδες, διαγωνισμούς, συναυλίες.

Το Φεστιβάλ έχει εντάξει στη διοργάνωση και δυο επιμέρους τμήματα.  Το Τμήμα Νεανικών και Σπουδαστικών Ταινιών "Digital View" πραγματοποιεί άνοιγμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αγκαλιάζοντας τους εκκολαπτόμενους κινηματογραφιστές της περιοχής. Πλέον προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους και σπουδαστές κινηματογραφικών και παρεμφερών σχολών να συμμετάσχουν σε μια άκρως πρωτοποριακή και ποιοτική εκδήλωση. 

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της καινοτόμου φιλοσοφίας που διέπει το Φεστιβάλ εντάξαμε - πρώτοι στην Ελλάδα - στις εκδηλώσεις μας το άκρως πρωτοποριακό και ενδιαφέρον τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων με τον διακριτικό τίτλο "movile".

Κλείνοντας, αυτή τη σύντομη παρουσίαση αξίζει να τονισθεί πως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας είναι μια περιπλάνηση σε έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, χρώματα, μουσικές, ζωντάνια, χαμόγελα, δημιουργικότητα. Κινηματογραφιστές από όλη τη γη στρέφουν τον φακό τους στη Νάουσα και μας καλούν να ταξιδέψουμε με οδηγό την εικόνα σε ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του σινεμά.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2010 ο πολιτισμός γιορτάζει στη Νάουσα. Λάβετε θέσεις και απολαύστε το σινεμά στα καλύτερα του!Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications