12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Digital View

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο της Νάουσας γίνεται το επίκεντρο της  κινηματογραφικής προσοχής. Για μια ακόμη φορά ενώνει σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργούς και κοινό και μετατρέπει την Ελλάδα σε σημείο συνάντησης τέχνης και πολιτισμού. Το πολιτιστικό γεγονός που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και μετατρέπει τη Νάουσα σε κόμβο ψηφιακού κινηματογράφου είναι πάλι εδώ!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους  της Νάουσας  προβάλλει δυναμικά στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας σε μια εποχή που η εξέλιξη της τελευταίας σημειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ο ψηφιακός κινηματογράφος σηματοδοτεί μια νέα τάση στο χώρο της έβδομης τέχνης. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας δεν μένει αμέτοχο, φιλοξενώντας στις προβολές του το τμήμα σπουδαστικών ταινιών με τον τίτλο  ’’Digital View’’. Το τμήμα λειτουργεί επιτυχώς από το 4ο Φεστιβάλ συγκεντρώνοντας αρκετές  συμμετοχές από  φιλόδοξους εν δυνάμει δημιουργούς. Το Τμήμα Σπουδαστικών Ταινιών για φέτος θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Μαΐου υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ένταξη του τμήματος σπουδαστικών ταινιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους  της Νάουσας  στοχεύει στο να στηρίξει όλους τους νέους δημιουργούς και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να αξιολογηθούν για αυτή. Πάνω απ’ όλα όμως τους παρέχεται μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία που θα σηματοδοτήσει την καριέρα τους. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας αντιλαμβανόμενο τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα των σπουδαστών διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια και εργαστήρια. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά η συμμετοχή των νέων δημιουργών δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να
συνδιαλεχθούν, να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου που θα τους συμβουλέψουν, θα τους παροτρύνουν, θα τους καθοδηγήσουν.

Το Digital View αποτελεί  έναν ακόμη λόγο για τον οποίο το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Νάουσας ξεχωρίζει. Επιπρόσθετα, φανερώνει  πως το Φεστιβάλ στηρίζει τους νέους δημιουργούς  ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει καθοριστικά στην  προσπάθεια ανάδειξης  του Φεστιβάλ της Νάουσας στο σπουδαιότερο ψηφιακό κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications